Här skriver jag allt om heminredning & vardagsting

Persienner eller markiser


skrivet den 24 jun av Kim, klockan:17:08

Solen flödar och fönstren behöver solskyddas med något bättre än tunna gardiner. Det är solen på morgon och eftermiddag som är värst, för då står den halvlågt så att det lyser rakt in. Mitt på dagen lyser den ju mest på… taket. Funderar på persienner eller markiser. Det är ganska blåsigt där jag bor så jag är orolig för att markiser blir ett vindfång som ställer krav på markisernas hållbarhet och fastsättning. Persienner å andra sidan skymmer ju utsikten och hos vänner har jag sett att solen lyser igenom de små hål som snörerna sitter i. Det blir lite som små laserstrålar och ligger man i soffan med ögonen mot persinnerna kan detta vara nog så jobbigt. Markiser kräver att man drar in och ut dem efter behov. Persinner är lättmanövrerade beroende på hur man vill ha det men har man många fönster kan det bli ett fasligt pillande. Markiser täcker ju i regel flera fönster. I nästa blogginlägg ska jag prata om min nya vedpanna och mina heminredning planer.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt